SODELUJ!

Predlagaj projektno idejo!

Posebno pozornost pri snovanju kandidature usmerjamo v opolnomočenje in dvig kompetenc ljudi in organizacij, v prepoznavanje in povezovanje potencialov, v razvoj skupnega mestnega, regijskega in evropskega konteksta.

 

Ptuj povezuje izjemno zgodovinsko dediščino z živahno sodobno ustvarjalnostjo in s tem ponuja celovita izhodišča za zasnovo in izvedbo raznolikega razvojnega programa kot temelja procesov priprave na Evropsko prestolnico kulture. Ustvarjalci in producenti, prebivalke in prebivalci tega mesta in regije se povezujejo v skupnih snovanjih in tako oblikujejo skupnostne pristope, pripravljeni na nove inovativne in ustvarjalne izzive.

 

Ptuj 2025 ni projekt spregledanih priložnosti in izključevanja, je povezujoč in trajnostno razvojno naravnan, usmerjen v dvig kakovosti življenja v mestu in okolici, preči številna področja družbenih aktivnosti in ponuja priložnosti za vključevanja za vse generacije, ki so pripravljene premišljevati o svoji prihodnosti na Ptuju.

 

Evropsko prestolnico kulture Ptuj 2025 bomo zgradili skupaj!

Vaše projektne ideje lahko prispevate do 31. 8. 2019 na priloženem formularju, ki ga pošljete na naslov martina.magdic@moptuj.si.

Več o izhodiščnih temah kandidature Ptuj EPK 2025 lahko preberete tukaj!

Več o ukrepu Evropska prestolnica kulture lahko preberete tukaj!

Partnerji

Druge oblike podpore

  • Prostovoljstvo
  • Donacije
  • Sponzorstvo